Photography

d1 architects transforms previous vietnamese residence into images studio residence


d1 arch renovated an current residence discovered the everyday slender heaps present in da nang, vietnam. the shoppers, a younger couple, needed a home that merged their work as photographers and the dwelling areas seamlessly. contemplating potential youngsters sooner or later and sufficient area for the images studio, the architects created the ‘olwen studio’ by modifying the traditional closed facade right into a extra up to date, open face, that stands out from the encircling dense low-rise residences.

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom


trying up from the road stage
all pictures courtesy of d1 architectural studio

 

 

the shoppers needed a house that was a heat and intimate area for relations to collect and chill out after a protracted day, and that had the chance to change into a playful space for future youngsters. in flip, the architects created a the home encourages connection between folks, and between the constructing’s previous life and its extra energetic current.

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

terrace and have staircase

 

 

the architects divided the home into the pore public studio areas and dealing areas, towards the extra personal and intimate dwelling areas for the couple. the home incorporates a daring, purple spiral staircase connecting the working space and the extra personal. the staircase, positioned on the terrace, additionally capabilities as a transitional area the place home visitors and the studio’s staff alike can take pleasure in a breath of recent air.

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

view of kitchen and youngsters bed room

 

 

the architects positioned the reception, showroom, make-up are and altering rooms on the primary and second flooring, whereas the third flooring hosts personal area for the younger couple and the long run youngsters. the working space’s inside is designed as an open area in a minimalist type but with tropical accents. rustic supplies akin to uncooked concrete and pure wooden create a heat and welcoming environment for purchasers getting into the studio.

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

transitional area

 

 

impressed by hoi an’s conventional shop-houses which might be divided in three compartments, the architects proposed to position the bed room and playroom on the entrance compartment within the third flooring. the center compartment is used as a front room, kitchen and eating space and the rear compartment is probably the most personal of the three, together with a main bedroom, lavatory and indoor backyard.

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

view in direction of terrace and greenery

 

 

as a substitute of utilizing space-blocking, inflexible partition partitions to separate the completely different areas, the architects employed glass curtain partitions as dividers. these clear parts divide the areas but nonetheless keep a visible connection between them. this evokes a sense of open-ness amidst the encircling inflexible box-buildings.

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

constructing’s context

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

show space and buyer advisory space

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

view of eating room and kitchen

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

the images studio

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

kitchen

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

showroom and transitional area

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

view of kids bed room

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom

view of eating room

d1-arch-residence-olwen-studio-vietnam-06-11-2019-designboom
isometric drawing

 

 

undertaking data:

 

undertaking identify: olwen studio

architects: d1 architectural studio

location: da nang, viet nam

 

designboom has obtained this undertaking from our ‘DIY submissions‘ characteristic, the place we welcome our readers to submit their very own work for publication. see extra undertaking submissions from our readers here.

edited by: cristina gomez | designboom



Source link

Comment here